Nieuws uit de Brugse regio

Brugs woonbeleid ondanks plan nog verre van op de rails


Audio Reportage


Brugge, dinsdag 28/4/2009. De Brugse oppositie was niet mals vanavond, voor het door de meerderheid van de gemeenteraad goedgekeurde woonbeleidsplan dat ook uit eigen rangen op kritiek kon rekenen.

Voor Rita Brauwers (Groen!) is het document, zonder centen om 91 actiepunten ook werkelijk uit te voeren, een vrijwel waardeloos document met nuttige cijfers en goede intenties. "Ik heb ook de indruk dat de stad teveel verwacht van privé verkavelaars en zelf te weinig initiatieven neemt," zegt Rita Brauwers.

Frank Vanhecke van Vlaams Belang merkte tijdens de gemeenteraad op dat verschillende zeer belangrijke dossiers vergeten waren in Woonbeleidsplan: "Zo is er geen sprake van de mogelijkheid van de inrichting van nieuwe woningen op de locatie van het Beursgebouw, iets waar in de afgelopen jaren door het Brugse stadsbestuur meermaals ronkende verklaringen werden afgelegd. Ook over de herontwikkeling van de site van het Gaston Roelandsplein wordt in het plan met geen woord gerept." Verder vond ook Vanhecke dat het woord zou teveel voorkwam in de tekst: "veel geblaat, geen wol".

Kritiek uit eigen rangen

Zelfs Dirk Defauw (CD&V) nam het college bij momenten scherp onder vuur, te beginnen met het feit dat de raadsleden het document van een computerscherm moesten lezen, want er was geen gedrukte versie beschikbaar. Hij vroeg zich af of de stad in staat zal zijn om bouwvergunningen vanaf september wel op tijd af te leveren en hekelde de onduidelijkheid over de op te richten Woonwinkel.

Waarheen?

Brugge heeft dus op papier een Woonbeleidsplan, maar de neuzen moeten duidelijk nog dezelfde richting uit, wil men er ergens mee heen en wil U straks aan den lijve kunnen ondervinden, dat er echt iets gebeurt, inzake het betaalbaar maken van wonen in Brugge... Welke van de 91 punten zullen worden uitgevoerd en welke niet. En mag dat iets kosten? En waar zullen die centen vandaan komen?

(FN-Op Locatie)
Meer over Politiek    CD&V    Groen    Vlaams Belang    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag