Nieuws uit de Brugse regio

Pieter Aspe misleidt in 24ste boek


Audio Reportage

Pieter Aspe misleidt in 24ste boek
Brugge, dinsdag 28/4/2009. Pieter Aspe heeft zijn 24ste boek uit en zit met de inhoud meteen volop op de Brugse actualiteit. Deze morgen nog werd bekend dat de Chinese onderneming Shanghai International Port Group (SIPG), die ondermeer de grootste containerhaven van China runt, de eerder aangekondigde investering van 45 miljoen euro in de APM-containerterminal in de haven van Zeebrugge opschort. Aspe heeft precies die investeerders gelinkt aan een miss-verkiezing, die volgens Aspe zelf geŽnt is op miss Belgium Beauty.

Misleiding

Het verhaal "Misleid" speelt zich bovendien deels af in en rond het fraaie inmiddels 1 jaar oude Kempinski Dukes Palace Hotel, in het voormalige Kasteel Prinsenhof. Kempinskidirecteur Philippe Demeyere, die de voorstelling van het boek bijwoonde, was ook misleid, want hij vernam pas tijdens de voorstelling, dat hij in het boek een kalend klein mannetje is: het boek is fictie. Ook voormalig miss BelgiŽ Ilse De Meulemeester herkent het miss-wereldje uit het boek niet voor de volle 100 procent. Pieter Aspe heeft bovenop het smeuÔge verhaal van Miss Belgian Beauty duidelijk nog een schepje fantasie geserveerd.

Topper

Het resultaat is echter een uitermate spannende thiller geworden. Duidelijk ťťn van de betere Aspe boeken. 'Misleid' is uitgegeven bij Manteau en ligt in paperback voor 21.95 euro in de boekhandel.

(FN-Op Locatie)
Meer over Literatuur    Zeebrugge    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag