Economie

Brugs woonbeidsplan moet wonen betaalbaarder maken


Audio Reportage


Brugge, dinsdag 28/4/2009. De Brugse gemeenteraad moet vanavond het nieuwe woonbeleidsplan goedkeuren. In dat 250 pagina dikke plan wordt toegelicht, hoe de stad in de toekomst moet zorgen voor voldoende betaalbare woningen. Geen evidente zaak in Brugge, waar de lonen lager liggen dan in de rest van het arrondissement en tegelijkertijd de huur- en koopprijzen van woningen beduidend hoger zijn.

Weinig jonge gezinnen

In de Brugse binnenstad wonen bijvoorbeeld maar 16 procent jonge gezinnen. Schepen voor Ruimtelijke Ordening Mercedes Van Volcem (Open VLD) geeft toe dat er een vlucht is naar goedkopere verkavelingen in Oostkamp en Varsenare, maar die mensen keren eenmaal de 35 gepasseerd meestal terug naar Brugge omdat het hier beter wonen is. Dan zoeken ze de voordelen van de stad terug op.

Pandendecreet en nieuwe verkavelingen

Het Brugse stadsbestuur hoopt door het onlangs goedgekeurde gronden- en pandendecreet een betere sociale mix te kunnen opleggen aan privé verkavelaars. Brugge zal een eigen reglement uitwerken, waarbij ze in Sint-Jozef en Sint-Pieters naar minder extra sociale woningen wil en in de andere deelgemeenten juist meer. Daarnaast zijn er ook een aantal nieuwe woonuitbreidingsgebieden, die zullen worden aangesneden.

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Ruimtelijke Ordening    Politiek    Open VLD    Sint-Jozef    Sint-Pieters    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag