Nieuws uit de Brugse regio

Leerlingen Sint-Lodewijkscollege maken schoon om project in Peru te steunen


Audio Reportage

Leerlingen Sint-Lodewijkscollege maken schoon om project in Peru te steunen
Brugge, maandag 27/4/2009. 84 leerlingen van het Sint-Lodewijkscollege waren vandaag aan het werk bij de poetsdienst van het Brugse OCMW. De leerlingen hielpen ouderen thuis een handje met de schoonmaak, niet om geld bij te verdienen voor een Playstation, wel om financeel bij te dragen aan een ontwikkelingsproject dat de school ondersteunt in het regenwoud in Peru.

Wij troffen bij Angele Rolle in Sint-Andries Olivier Nauwynck aan. Hij had daar, bij n van de ruim 2200 klanten van de poetsdienst van het OCMW schoon gemaakt, en klant n dienstverlener leken tevreden over het resultaat.

Regenwoud

Sinds 2007 is het Sint-Lodewijkscollege Brugge zowat de belangrijkste partner van vzw Putumayo. De leerlingen van het college verdiepen hier in de problematiek van rechten van inheemse volkeren en dat resulteert op geregelde tijdstippen in solidariteitsprojecten. Momenteel wordt gespaard voor de aankoop van een generator en voor het betalen van de opleiding van verplegers: beiden projectvoorstellen van de bevolking aan de Putumayo rivier in Peru zelf.

"Samen met leerkrachten en leerlingen wil het Sint-Lodewijkscollege binnenkort overigens van nabij kennismaken met kinderen, jongeren en gezinnen uit het Amazonewoud," zegt leerkracht Danil Vande Veire, "maar niet met de projecten die we ondersteunen. Die mensen willen we de vrijheid geven om zelf hun aandeel van het project op zich te nemen. Ons is het er vooral om te doen de situatie in Peru beter te begrijpen."

(FN-Op Locatie)
Meer over Sint-Andries    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag