Economie

Philip Vercruysse koopt Brugse softwareontwikkelaar Eximco


Audio Reportage

Philip Vercruysse koopt Brugse softwareontwikkelaar Eximco
Brugge, maandag 27/4/2009. Philip Vercruysse, de man achter radiocommunicatiebedrijf Entropia, heeft de Brugse softwareontwikkelaar Eximco aangekocht. Dat is deze middag bekend gemaakt.

De Groep Eximco is vanuit het Waggelwater al 23 jaar actief in de ontwikkeling van software op maat, en heeft vooral marktbekendheid met facturatie- en point-of-sales-paketten en veilingsoftware.

Philip Vercruysse wil "dat het bedrijf zich gaat toeleggen op de ontwikkeling van online diensten, waarbij de gebruiker de software niet aanschaft, maar huurcontracten afsluit voor het gebruik: zogenaamde SaaS applicaties. De overname van het bedrijf moet ook volkomen los gezien worden, van de activiteiten van Entropia."

Eximco verwezenlijkte in 2008 een omzet van ongeveer 750.000 euro en dat zou dit jaar, ondanks de crisis, rond het miljoen moeten liggen, verwacht Vercruysse. Hij rekent erop dat steeds meer ondernemers software gaan huren in plaats van kopen, om zo de financiŽle crisis door de komen...De overnameprijs is niet bekend gemaakt.

(FN-Meegedeeld-Eximco)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag