Economie

WWL opent nieuw autobehandelingscentrum in Zeebrugge


Audio Reportage

WWL opent nieuw autobehandelingscentrum in Zeebrugge
Zeebrugge, donderdag 23/4/2009. Ondanks de wereldwijde terugval in verkoop van auto's, en dus ook het transport ervan, heeft Wallenius Wilhelmsen Logistics (WWL) deze morgen een nagelnieuw autobehandelingscentrum geopend in Zeebrugge. Daarin is 8,5 miljoen euro ge´nvesteerd, en volgens Werner Van Dessel, Managing Director van Wallenius Wilhelmsen Logistics Benelux, moet de faciliteit op middellange termijn op kruissnelheid gaan draaien, want hij verwacht in de komende maanden al een geleidelijke heropleving van de sector: "Zelfs vandaag zijn er voor onze dienstverlening duidelijk oportuniteiten in de markt."

Kwaliteit en toegevoegde waarde

Het hoogtechnologische 7600 vierkante meter grote complex moet naast personenwagens ook landbouwvoertuigen en dergelijke kunnen behandelen met in achtneming van ISO kwaliteitsnormen. "Een 90-tal gespecialiseerde technici kunnen er aanpassingen aan voertuigen uitvoeren wanneer nodig, en WWL zal hierin de klanten begeleiden en wijzen op mogelijkheden om het product dat ze via Zeebrugge aanvoeren beter af te stemmen op de markt, om zo added value te genereren voor de klant," zegt Ruben Declercq, Manager Technical Services van WWL.

Vertrouwen in Zeebrugge groot

Volgens Werner van Dessel is het vertrouwen van de WWL groep in de toekomst van Zeebrugge als centrale hub voor heel Europa wat betreft autotransport bijzonder groot. De Zeebrugse hub staat in rechtstreekse verbinding met gelijkaardige faciliteiten van de WWL groep in Guangzhou, China; Baltimore, USA; en Melbourne, AustraliŰ. WWL heeft jaarlijks 400 afvaarten vanuit Zeebrugge en behandelt 300.000 voertuigen per jaar.

(FN-Meegedeeld-WWL)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Haven    Zeebrugge    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag