Nieuws uit de Brugse regio

Geen begrip voor nieuwe aanhouding Lappersforters


Audio Reportage


Brugge, woensdag 22/4/2009. De inmiddels "vaste" pro-deoadvocaat van de Lappersforters, Sigfried Sergeant, begrijpt de nieuwe aanklacht tegen drie deelnemers aan de bezetting van het Lappersfortbos niet.

De aanklacht, van de hand van dezelfde onderzoeksrechter die eerder al twee Lappersforters liet aanhouden met duidelijk valse voorwendselen als zouden ze afval hebben gestolen uit een container van Delhaize in Steenbrugge -iets wat allerminst het geval bleek te zijn-, is deze keer gebaseerd op een wetsartikel dat volledige vernieling van een weg of dijk zou bestraffen, iets wat volgens de advocaat helemaal niet is gebeurd. Meester Sergeant kan de formele aanklacht en de stukken overigens pas morgen kunnen inkijken.

De drie werden gisteren aangehouden, toen ze te voet op weg terug naar het bos waren. na een bezoek aan een sympathisant in de nabije omgeving. Bij de Vaartdijkstraat werden zij plots ingesloten door ten minste 6 agenten, die zich wachtend in een hinderlaag hadden opgesteld.

Eerdere aanhoudingen van Lappersforters door de betrokken onderzoeksrechter werden in het verleden steevast door de Gentse Kamer van Inbeschuldigingstelling te niet gedaan...

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer over Actie    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag