Economie

N-VA Brugge eist een eigen Vlaamse Spoorwegmaatschappij


Audio Reportage

N-VA Brugge eist een eigen Vlaamse Spoorwegmaatschappij
Brugge, dinsdag 21/4/2009. Nu de NMBS aangekondigd heeft definitief de mogelijkheid van een snelle treinverbinding tussen Brugge en Rijsel te willen laten varen, eisten N-VA Brugge, Knokke-heist en Blankenberge een eigen Vlaamse Spoorwegmaatschappij. Volgens Tijl Waelput, de voorzitter van N-VA Brugge denkt de NMBS nog steeds in het Belgische model met Brussel als centrale punt voor alle verbindingen, in plaats van inter-regionaal binnen Europa.

Rijsel, een metropool van 1,5 miljoen mensen, ligt op amper een half uur sporen van Brugge en is een uiterst belangrijk verkeersknooppunt voor hogesnelheidstreinen in Europa. Voormalig Vlaams minister van Toerisme, Geert Bourgeois, gesteund door onder andere heel wat experts uit de toeristische wereld, ijverde de voorbije jaren voor een snelle verbinding tussen Brugge en Rijsel. Uiteindelijk zette de NMBS twee slecht georganiseerde proefprojecten op met de duidelijke bedoeling om aan te tonen, dat deze verbinding niet rendabel zou zijn. Het initiatief werd in het buitenland niet aangekondigd, nergens was duidelijke informatie over de uurregeling te vinden, de treinen waren niet afgestemd op de uurregeling van de hogesnelheidstreinen, het ticket werd opzettelijk duur gehouden, enz. De echte reden was en is, dat de NMBS geen grensoverschrijdende initiatieven tussen Vlaanderen en het buitenland wil. Alles moet op Brussel geconcentreerd blijven om onder andere daar de vastgoedlobby ter wille te zijn. Ook de Waalse Parti Socialiste heeft zijn nefaste invloed in de NMBS aangewend om Vlaamse belangen te dwarsbomen, zegt Waelput.

Vlaalmse spoorwegmaatschappij doet beter

Hiermee is eens te meer bewezen, dat de Belgische Spoorwegen de Vlaamse belangen niet dienen. De N-VA afdelingen Brugge, Knokke-Heist en Blankenberge willen daarom een Vlaamse Spoorwegmaatschappij waarbij niet alleen goederen- en passagiersvervoer maar ook de spoorinfrastructuur op Vlaams grondgebied worden overgedragen. Dat dit geen wereldvreemd voorstel is en tot meer efficiënte kan leiden, bewijst de situatie in Zwitserland, waar de kantons eigen spoorwegmaatschappijen hebben die de belangen van hun regio optimaal verdedigen. Deze structuur, samen met een goede samenwerking met respect voor elkaar, heeft ertoe geleid, dat dat land één van de dichtste en punctueelste netten van openbaar vervoer ter wereld heeft en dat de verbindingen met het buitenland optimaal georganiseerd zijn. De Europese Unie moedigt samenwerking aan tussen regio's, die door een staatsgrens gescheiden zijn. De NMBS doet alles om dat te verhinderen.

(FN-Meegedeeld-N-VA)

Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Politiek    N-VA    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag