Nieuws uit de Brugse regio

Speelstraat: feest voor iedereen


Audio Reportage

Speelstraat: feest voor iedereen
Brugge, dinsdag 14/4/2009. Met het mooie weer vragen veel ouders zich af, hoe ze hun de kinderen in de buurt een paar uurtjes per week onbezorgd en veilig op straat kunnen laten spelen. Daar bestaan speelstraten voor en Brugge biedt nu ook al een paar jaar de kans aan buurten, om van die mogelijkheid te proeven , met een speelstraat voor één dag.

Wat is een speelstraat?

In een speelstraat wordt de hele straat of een stukje ervan, op vraag van de bewoners verkeersvrij gemaakt. De kinderen kunnen naar hartelust op de straat vertoeven. Om de kinderen veilig te laten spelen worden hekkens geplaatst op de weg. Enkel bewoners van de straat en eigenaars van een garagebox mogen stapvoets in de straat rijden. Gedurende x-aantal maanden wordt de straat op een vaste dag en tijdstip op vraag van en door de bewoners afgezet. Jong komt spelen en oud kan gezellig keuvelen in hun eigen straat.

Speelstraat voor één dag


Speelstraat voor één dag: dag en tijdstip kiezen de bewoners van de straat zelf. Zo kunnen de kinderen een dagje of middag veilig op straat te laten spelen. De buurtbewoners kunnen ook gezellig op straat vertoeven en een praatje met elkaar maken. Misschien droom je al lang van een Speelstraat, maar je weet niet hoe of wat. Op deze manier kan je een dagje proeven van een Speelstraat.

Wat is er zo speciaal aan een speelstraat of een speelstraat voor één dag?

Stad Brugge ontleent gratis tafels en stoelen.
De buurt kan gratis een speelkoffer ontlenen bij de Jeugddienst.
Zonder veel papierwerk wordt de straat afgezet.
De buurt leert elkaar nog beter kennen en ambiance is verzekerd.
Feest voor jong en oud.
Een Speelmobiel doet de verschillende Speelstraten aan in een beurtrol.
Een speelstraat is van, voor en door de buurt!

Aanvraag deadline voor een speelstraat is 15 maart 2007. Een speelstraat voor één dag vraagt men minimum 1 maand op voorhand aan.

Hoe aanvragen of gewoon meer info?

Bel naar de Jeugddienst, Jochen Snick: 050/44.83.26 en hij komt langs om alles persoonlijk toe te lichten en jullie bij te staan.

Je kan ook surfen naar www.jeugddienstbrugge.be en doorklikken op projecten. Op die pagina vind je de brochure en aanvraagformulieren voor de Speelstraten.

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer op www.jeugddienstbrugge.be
Contacteren via mail jochen.snick@brugge.be
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag