Nieuws uit de Brugse regio

Vierde editie van Archiefbeelden Brugge is uit


Audio Reportage

Vierde editie van Archiefbeelden Brugge is uit
Brugge, woensdag 8/4/2009. De Brugse journalisten Nico Blontrock (45) Chris Weymeis (58) hebben zonet in Boekhandel De Reyghere in Sint-Kruis een nieuwe telg voorgesteld, van hun succesvolle reeks "Archiefbeelden Brugge". Ook voor aflevering 4 vonden ze een massa unieke foto's en prenten van de stad.

Massa materiaal

Inspriratie en materiaal was er genoeg: "We hebben zelf veel materiaal maar mensen komen er ook elke keer meer aanbrengen. En wat het voor os dan leuk en interessant maakt, is het verhaal achter die foto's vinden. Want de tekst moet kloppen... Je kan je niet voorstellen hoeveel tijd je wint door geen TV te kijken en wat je met die tijd dan voor moois kunt doen," zegt Nico Blontrock.

Meer verhalen

In het boek staan ook deze keer honderden foto's en andere documenten, die aangeven hoe Brugge en zijn deelgemeenten er ooit uitzagen. Vanaf deze editie staat er ook meer informatie in te lezen: petites histoires maken van Deel IV van Archiefbeelden Brugge een leuk en leesbaar werkje voor iedereen die van Brugge houdt.

Overwachte figuren

"Ik denk echt dat een aantal mensen zullen verschieten dat ze in het boek staan en ook verbaasd zullen zijn over het nog bestaan van enkele foto's," zegt Chris Weymeis. In de sectie muziek staan in elk geval al Lou Sterda, Frank Valentino, Roger Danneels en Georges Poupaert en verder ook Paulientje van 't Kantientje, Loetje van de Schoare, Pastoor Geldhof en Georgtje van de Gilde. Voor de rest - een paar honderd andere bekende en vooral minder bekende Bruggelingen - moet je het boek doorbladeren en vooral lezen: echt leuke verhalen soms.

De eerder verschenen Archiefbeelden Brugge, Archiefbeelden Brugge deel II worden binnenkort overigens "op algemeen verzoek" heruitgegeven: de 3e en 2e herdruk inmiddels, en dat zal met deel IV ongetwijfeld niet anders zijn.

Archiefbeelden Brugge deel IV
Uitgeverij Tempus
19 euro
Verkrijgbaar in boekhandels en lokale grootwarenhuizen

(FN-Op Locatie)
Meer over Literatuur    Sint-Kruis    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag