Nieuws uit de Brugse regio

SLP wil meer ruimte voor honden in de stad


Audio Reportage

SLP wil meer ruimte voor honden in de stad
Brugge, zaterdag 4/4/2009. Verschillende leden van de Sociaal-Liberale Partij (SLP) hielden in Brugge vandaag een symbolische actie om het stadsbestuur om meer aandacht te vragen, voor honden en hondenbezitters in Brugge. Geert Decock, de Brugse voorzitter van de SLP heeft Brugs schepen Hilde Decleer (CD&V) aangeschreven, om meer omheinde hondentoiletten, hondenuitloopplaatsen en hondenpoepbakken.

Het is in Brugge verboden de honden los te laten binnen de bebouwde kom, ook in parken op op de Vesten bijvoorbeeld, met als enige uitzondering de hondenuitloopplaats aan De Gulden Kamer in Sint-Kruis. Eigenaren van honden zijn ook verplicht de hondendrollen onmiddellijk te verwijderen als de hond daar zijn behoefte doet.

Beter

Geert Decock vraagt in zijn schrijven aan het stadsbestuur eerst en vooral meer omheide hondentoiletten en bovendien waar ruite voorhanden is een aantal hondenuitloopplaatsen.

Hondenpoepbakken

Een groot probleem voor wandelende hondenliefhebbers is ook waar de hondenpoep kwijt geraken. Op sdommige plaatsen zijn er vuilnisbakken die echter vaak ook vol zitten en niet echt geschit, zegt decock, die verwijzend naar het voorbeeld van verschillende kustgemeenten hondenpoepbuizen aanbeveelt. Deze buizen, die te klein zijn voor het illegaal deponeren van huisvuil, worden gebruikt om de hondenpoepzakjes in te deponeren: zo verdwijnen de zakjes en de overlast uit het straatbeeld."

(FN-Op Locatie)
Meer over Politiek    CD&V    Sint-Kruis    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag