Sportnieuws uit de regio

Stadion Club Brugge komt ten zuiden van de stad


Audio Reportage

Stadion Club Brugge komt ten zuiden van de stad
Brugge, vrijdag 3/4/2009. De Vlaamse regering heeft dan toch een beslissing genomen in het stadiondossier van Club Brugge: het stadion komt ten zuiden van de stad, of in Loppem of in het Chartreusegebied waar burgemeester Patrick Moenaert (CD&V) liever een technologiecampus ziet groeien.

Het was Vlaams minister van ruimtelijke ordening Dirk Van Mechelen (Open VLD), die de afbakening van het Brugs regionaalstedelijk gebied op dit vlak vandaag wist te forceren.

Nog minstens een jaar wachten

Overigens is, ondanks aandringen van Club Brugge in de beslissing nog niet persť ten voordele van een winkelcentrum uitgesproken. Het voorontwerp van het ruimtelijke uitvoeringsplan maakt een mix mogelijk van kantoren, winkels en uitgebreide sportfaciliteiten. Ook hoe het stadion nu gefinancierd zal worden is dus nog niet duidelijk: ofwel betaalt de overheid, en dus de belastingbetaler, het nieuwe stadion, ofwel zou de opbrengst van een winkelcentrum voor de financiering kunnen zorgen of een combinatie. Het stadion moet overigens ruim 80 miljoen euro kosten. Er volgt nu minstens nog een jaar studie...

(FN-Meegedeeld-Vlareg)
Alle sportnieuws van de Stadsomroep

Meer over Ruimtelijke Ordening    Politiek    CD&V    Open VLD    Patrick Moenaert    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag