Sportnieuws uit de regio

Daklozen gaan voetballen bij Club Brugge


Audio Reportage

Daklozen gaan voetballen bij Club Brugge
Brugge, woensdag 25/3/2009. Deze middag stelde Club Brugge de nieuwe krachtlijnen van het "Allemoale Thope" Open Stadion-communityproject voor. CEO Filips Dhondt en sportief manager Luc Devroe verwelkomden Peter Gheysen als kersverse community co÷rdinator van Club Brugge, in opvolging van Marjan Kelgtermans (foto). De aanwerving van Peter Gheysen zelf alleen al was een deel van het project want hij is ÚÚn van de mensen die bij Club Brugge een startbaan aangeboden krijgt.

Club bouwt verder op de ervaringen met de voetbalkraks in samenwerking met MPI Het Anker en de minder validenploeg G-ploeg Recreas. Vorig jaar overhandigde Joseph Akpala een cheque om dit laatste project financieel te ondersteunen.

Daklozenvoetbal in Brugge

Er komt ook een "Homeless Team Club Brugge KV". Thuislozen zullen hierin een tweede kans krijgen. Het project wordt opgezet door "Allemoale Thope" en het OCMW Brugge, samen met 't SAS inloopcentrum en crisishulpverlening huisvesting.

Rwanda

Naast de lokale regio wil Club ook internationaal een steentje bijdragen: het Wesley Sonck-project "Keep Africa Alive and Kicking", zal door de bouw van een sportveld en bijhorende accommodaties in Rwanda concreet worden gemaakt.

(FN-Op Locatie)
Alle sportnieuws van de Stadsomroep

afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag