Nieuws uit de Brugse regio

Prestigieuse Wedstrijd Georges Samin in Ter Groene Poorte


Audio Reportage


Brugge, dinsdag 24/3/2009. Vandaag ging in de Hotelschool Ter Groene Poorte de prestigieuze wedstrijd "Georges Samin Beste Junior Zaalmeester van BelgiŽ 2009" door. Vorig jaar won Ter Groene Poorte met glans deze wedstrijd: Stijn Vermeulen, die toen in het 6de Technische Hotel za en inmiddels het 7de specialisatiejaar Butler-intendant volgt, kreeg toen de felbegeerde titel van "Beste Junior Zaalmeester van BelgiŽ". Vandaa was het tijd om de fakkel door te geven, want de winnaar organiseert telkens het jaar daarop de wedstrijd en neemt dan zelf niet deel.

Zes leerlingen uit verschillende Belgische hotelscholen namen het in de finale tegen elkaar op. Elke leerling moest een tafel met zes juryleden tot in de puntjes bedienen. De kandidaten kregen pas deze ochtend de precieze opdracht te horen en hadden dus weinig tijd om zich voor te bereiden.

De winnaar werd Christophe Demory van Ilon St. Jaques uit Namen.
Ook de tweede en derde prijs gingen naar WalloniŽ: GaŽtan Desterbecq uit St. Gislain en Gťrťmy Calmant uit Doornik werden tweede en derde.

Volgens organisator Thomas Hoevenaeghel moet de wedstrijd het beroep promoten ťn een steun in de rug zijn voor studenten die in hotelscholen actief zijn.

(EC-Op Locatie)
Meer over Onderwijs    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag