Cultuur en evenementen

Aperitiefconcert van de Negen Muzen in Crowne Plaza


Audio Reportage


Brugge, zondag 22/3/2009. Zondagmiddag vond het laatste van de vijf aperitiefconcerten van 'De Negen Muzen' van dit seizoen plaats. Temidden de oude muren van de vroegere Sint-Donaaskerk speelde Andrea Voets op haar pedaalharp werk van Scarlatti, Hindemith, Carl Philip Emanuel Bach, Britten, Flothuis en Grandjany.

Voets gaf zelf bij elk muziekstuk een woordje uitleg, waarbij ze niet wegstak dat ze heel fier was Rhapsody van Marcel Granjany (1891-1975), zelf een begenadigd Amerikaans harpist met Franse roots, te kunnen spelen, werk van iemand die wist wat een harp kan verklanken.

Zonder het aperitief zou het concert zijn naam niet waardig zijn, dus na het sfeervolle concert, dat door iedereen gesmaakt werd, trokken de aanwezigen naar de zaal waar alles klaar stond voor een hapje en een drankje.

Daar gaf Wilfried Deroo, de voorzitter van de Negen Muzen en directeur van het Brugse Conservatorium aan dat de bescheiden vereniging, die reeds 30 jaar concerten organiseert, nog bijlange niet aan rust toe is en dat het .

(Patrick Pieters-Op Locatie)

Meer van Patrick Pieters op de pagina Klassiek!

Meer over Concert    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag