Nieuws uit de Brugse regio

Problematische huisvuilzakken moeten weg


Audio Reportage

Problematische huisvuilzakken moeten weg
Brugge, maandag 16/3/2009. Blankenbergs kadidaat op de West-Vlaamse sp.a lijst voor de komende Vlaamse verkiezingen Jurgen Content, dringt erop aan dat alle steden en gemeenten die vennoot zijn van de afvalintercommunale IVBO snel beslissen om een nieuw soort vuilniszak in te voeren.

"Er zijn allerlei problemen met de huidige vuilniszakken met de zgn. trekband, de plastic band waarmee de zak dicht moet gemaakt worden. Maar al te vaak krijgen we klachten van het breken van die band of van de beschadiging van de sluiting in het algemeen. In het voorbije jaar zijn zowat 600.000 zakken afgekeurd. Van een nieuwe recente levering werden ook al 300.000 zakken teruggestuurd," zegt Jurgen Content. "Ook vele producenten willen deze trekbandzak simpelweg niet meer leveren."

Oplossing bestaat

"De oplossing bestaat en wordt al gebruikt in Zedelgem," zegt sp.a-er Content. "Er moet een nieuwe zak komen met een zgn. 'wave top' sluiting. Hierbij heeft de zak precies 4 oren die diagonaal geknoopt moeten worden om de zak te sluiten."

"Een voorstelling van de wave-top zak werd gegeven op de beheerraad van het IVBO op 11 februari en alle aanwezigen reageerden positief op die nieuwe sluiting, maar nu moeten alle steden en gemeenten wel nog dringend beslissen om voor nieuwe bestellingen hun keuze te maken voor de wave-top zak, dan zijn we van allerlei problemen met de huidige vuilniszakken verlost," besluit Jurgen Content.

(FN-Meegedeeld-JC)
Meer over Politiek    sp.a    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag