Sportnieuws uit de regio

Mieltje Pauwels gelauwerd door Bert Anciaux


Audio Reportage

Mieltje Pauwels gelauwerd door Bert Anciaux
Brugge, zaterdag 14/3/2009. Vlaams minister van Sport Bert Anciaux heeft vanavond, in een nokvolle Gotische Zaal van het Brugse stadhuis, in aanwezigheid van ondermeer Burgemeester Patrick Moenaert en senator Pol Vandendriessche, de oudste atleet van België Emiel Pauwels, beter bekend als Mieltje, gelauwerd. Volgens Anciaux is Mieltje een voorbeeld voor heel Vlaanderen.

Stadsgenoot Emiel Pauwels is één van de meest bijzondere atleten uit de geschiedenis van Olympic Brugge, de atletiekvereniging die vandaag zijn 75ste verjaardag viert, en Mieltje is is daar al 75 jaar lid. In zijn leeftijdscategorie is hij momenteel wereldkampioen op de 800 meter, de 1.500 meter en het hoogspringen.

Emiel Pauwels startte zijn carrière op de atletiekpiste in 1934, toen hij 15 was. 'Ik wandelde langs het Zuidervaartje en er zou daar een wedstrijd gelopen worden. Ik werd gevraagd om mee te doen, en ik won. Ik werd toen lid, maar Frans Dalle betaalde mijn 5 frank lidmaatschap, want ik had daar geen geld voor. Dat is eigenlijk nog altijd een beetje zo: naar de wereldkampioenschappen in Puerto Rico gaan vorig jaar, heeft 120,000 frank gekost en dat kan natuurlijk aleen dank zijn een goeie sponsor. Op kampioenschappen loop ik nu met andere mannen van boven de 90 maar ook soms met jongere gasten van 80 of 85."

(FN-Eigen Berichtgeving)
Alle sportnieuws van de Stadsomroep

Meer over Politiek    Patrick Moenaert    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag