Nieuws uit de Brugse regio

Cinema Novo van start: ook Roel Van Bambost is er bij


Audio Reportage


Brugge, donderdag 12/3/2009. Vanavond gaat in het Concertgebouw weer Cinema Novo van start. In de 26ste editie brengt Cinema Novo Festival dit jaar, van 12 tot en met 22 maart, maar liefst 70 films!

Japan centraal

Japan is het land in focus, met filmklassiekers uit de zeventiger en tachtiger jaren, maar vooral ook met nagelnieuwe producties. Het gaat vaak om eigenzinnige en voor ons ook wel bevreemdende maar daarom zeker niet minder te genieten filmparels.

Ook heel wat Latijns-Amerikaanse producties en opvallen minder Afrikaanse films, wellicht omwille van het gebrek aan financiŽle en materiŽle middelen voor filmmakers in het Zwazrte continent. AziŽ is echter ruimschoots veretegenwoordigd met soms provocerende, vaak vernieuwende maar ook klassieke film, met duidelijke links naar de maatschappelijke werkelijkheid en haar (r)evolutie.

De opening en het slot van het festival zitten in het Concertgebouw en de andere voorstellingen van het stadsfestival worden getoond in de zalen van LumiŤre en Liberty. De redactie heeft een overzicht van het aanbod voor U uitgewerkt op www.bruggevandaag.be/index1.asp.

De keuze van Roel Van Bambost

Ook filmcriticus Roel Van Bambost zal bij nogal wat films in de zaal zitten, want heel wat films die op het programma staan zijn alleen in Brugge te bekijken of in het buitenland en wij vroegen hem waar hij naar uitkijkt... Behalve de gezellige sfeer van hťt Brugse filmfestival en de films, blijkt ook het contact met de Brugse filmliefhebber een reden te zijn, voor een bezoek aan Cinema Novo.

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer op www.bruggevandaag.be/index1.asp
Meer over Concert    Film    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag