Nieuws uit de Brugse regio

Rioleringswerken in Mariastraat weer van start


Audio Reportage


Brugge, maandag 9/3/2009. BVBA Aannemingen Cochuyt - De Smet, die de werkzaamheden uitvoert in de Mariastraat en omgeving, is vandaag, maandag 9 maart, gestart met de rioleringswerkzaamheden in het gedeelte van de Mariastraat, tussen de Gruuthuse- en de Pijpersstraat.

Het wegdek wordt opgebroken maar de aannemer zal zoveel als mogelijk proberen om de voetpaden te sparen. Dit is een nieuwe stap in fase 1 van de werkzaamheden.

Het verkeersverloop en de signalisatie blijven van kracht zoals bij de aanvang van de heraanleg van de Mariastraat afgesproken. Volgens schepen voor Openbare Werken Jean-Pierre Vanden Berge is dat echter niet de enige reden, waarom de handelaars de hinder door de werken als minder ernstig ervaren dan bij vorige werken: "Er is duidelijke communicatie gevoerd over de werken en in het bestek is een belangrijke wijziging doorgevoerd, door in plaats van het aantal werkdagen het aantal kalenderdagen te gebruiken, om de maximale duur van de werken aan te duiden. De aannemer plaatst bijvoorbeeld ook onmiddellijk boordstenen terug, waardoor een viuele indruk van snellere afwerking ontstaat."

(FN-Meegedeeld-Brugge)
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag