Nieuws uit de Brugse regio

Jennifer Vrielinck debuteert met Zonnebloemenzee


Audio Reportage

Jennifer Vrielinck debuteert met Zonnebloemenzee
Brugge, zondag 8/3/2009. Deze middag is in Boekhandel De Reyghere de debuutroman "Zonnebloemenzee" van de de 37-jarige Brugse schrijfster Jennifer Vrielinck aan het publiek voorgesteld.

Jennifer hield zich tot hiertoe voornamelijk bezig met het schrijven van kortverhalen, ondermeer gepubliceerd in de Vlaamse Filmpjes van Uitgeverij Averbode. Deze keer heeft ze vier van die kortverhalen -het waren er oorspronkelijk vijf - samengebracht in één enkel boek, uitgegeven door Davidsfonds/Infodoc. Na een half uur lezen vergeet je echter dat het afzonderlijke verhalen zijn, of waren.

Het verhaal

Xavier, Karim, Ferre en Solange zitten op dezelfde school. Ze hebben elk hun eigen leven, elk hun eigen ups en downs, elk hun eigen waarheid. Af en toe komen ze elkaar even tegen. Tot op een dag een fiets hun verhalen samenbrengt…

Xavier is een driftkop die voortdurend in zijn ongeluk loopt. Hij heeft een oogje op Solange. Maar Solange heeft het meer voor de knappe Karim. En als ze heel eerlijk is, zou ze niets liever willen dan Karims beste vriend Ferre kussen. Stille, lieve, grappige Ferre met een hoofd vol zorgen. Dan komt het moment waarop Xavier met zijn brommer de fiets van Ferre aanrijdt.

Jennifer Vrielinck debuteert met dit boek, waarin ze op vier verschillende manieren en vanuit vier verschillende oogpunten vriendschap en verliefdheid maar ook leven en dood behandeld. Hoewel de uitgever het boek vooral bij jongeren plaatst (13+) is het zeker ook voor volwassenen een aanrader.

ISBN nummer : 978 90 5908 295 3
Prijs :€ 11.50

(FN-Op Locatie)
Meer over Literatuur    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag