Nieuws uit de Brugse regio

Geen extra Brugse centen voor Cinema Novo Festival


Audio Reportage


Brugge, maandag 9/3/2009. Hoewel de Brugse cultuurschepen Yves Roose (sp.a) zelf aangeeft, dat het Cinema Novo festival, dat dit weekend weer van start gaat, jaarlijks zeker 15.000 mensen naar Brugge brengt, die hier wellicht anders niet zouden komen én dat dat toeristisch zeker belangrijk is, hoeft het festival niet echt te rekenen op meer centen van de stad.

Crisis

Door de financiële crisis is één van de hoofdsponsors van het festival, Fortis, er volgend jaar niet meer bij en ook de Federale Overheidsdienst Ontwikkelingssamenwerking besteedt sinds die dienst onder Waalse ministers resorteert haar centen liever elders (lees in Wallonië).

"Er mag niet verwacht worden dat, als een sponsor afhaakt, de stad -dat is de belastingsbetaler- daar onmiddellijk een massa geld kan gooien. Wij moeten ook sparen en misschien zal het festival, net als wij ook moeten doen, een beetje terug moeten schroeven. Ik denk aan het voorbeeld van het MA-festival: daar zijn ze van een 10-daags festival naar een 7-daags festival gegaan..." zegt schepen Yves Roose.

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer over Film    Politiek    sp.a    Yves Roose    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag