Nieuws uit de Brugse regio

Brugge start opvoedingswinkel


Audio Reportage


Brugge, vrijdag 6/3/2009. Opvoeden is geen exacte wetenschap, en je leert het met vallen en opstaan. En toch is een goede opvoeding belangrijk, vandaar dat het Brugse stadsbestuur en het OCMW, mede met centen van de Vlaamse overheid, een opvoedingswinkel zijn gestart.

De opvoedingswinkel wil ouders en andere opvoeders steun bieden bij het opvoeden maar ook kinderen met opvoedingsproblemen helpen.

"De winkel moet met informatie en advies helpen voorkomen dat ouders en opvoeders in de fout gaan enerzijds en anderzijds bijstand verlenen aan kinderen en jongeren, die verstrikt raken of vastlopen in materies die met opvoeding te maken hebben," zegt OCMW voorzitter Frank Vandevoorde: "vaak komen mensen in problemen terecht, die eigenlijk een direct gevolg zijn van problemen met of tijdens de opvoeding. Hier kunnen we daar preventief aan werken."

De opvoedingswinkel is gevestigd in het Sociaal Huis, in de Kartuizerinnenstraat 6, het vroeger gebouw van het OCMW. De deur staat er voor je open op deze uren:
* maandag van 9u00 tot 12u30
* woensdag van 9u00 tot 12u30
* vrijdag van 13u30 tot 16u00

(EC-Op Locatie)

afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag