Nieuws uit de Brugse regio

Een maand in de gevangenis voor het zoeken van eten in vuilbak

Een maand in de gevangenis voor het zoeken van eten in vuilbak
Brugge, dinsdag 3/3/2009. In het gerechtsgebouw van Brugge werd deze morgen kreeg een jongeman, die deel uit maakt van de groep bezetters van het Lappersfortbos, te horen dat zijn voorlopige hechtenis met 28 dagen wordt verlengd. "Ollie" werd afgelopen donderdag 25 februari door de politie aangehouden, nadat hij in de afvalcontainer van Delhaize in Assebroek gezocht had naar weggegooid voedsel met overschreden vervaldatum. Hij wordt beschuldigd van diefstal en inbraak. Het feit dat hij zijn identiteit niet wil vrijgeven, werd door de aanklager bovendien geÔnterpreteerd als arrogantie tegen het rechtssysteem. Voorts acht men zijn gevangenschap noodzakelijk om verder onderzoek te kunnen doen naar gelijkaardige feiten die hij al dan niet "in bende" zou gepleegd hebben.

Advocaat gehinderd

Kleinere pesterijen maakten het ook de advocaat van "Ollie" moeilijk. Die kreeg zelfs geen toestemming om met de cliŽnt te spreken in het gerechtsgebouw. Ook zijn voorstel om een officieel adres aan Ollie te verlenen werd afgeketst. Ollie zal naar verluidt worden overgeplaatst van de gevangenis van Brugge naar die van Gent.

Er wordt vandaag nog beroep aangetekend tegen de uitspraak van de rechter.

Demonstratie

Morgen zullen een groep vrienden van de jongeman "deze absurde situatie" door middel van een lawaaidemonstratie en picknick voor de gevangenispoorten aanklagen. Ze verzamelen om 14u aan het station van Brugge, van waar ze uit solidariteit met Ollie naar de hoofdingang van de gevangenis zullen trekken.

(FN-Meegedeeld-Groenfront!)
Meer over Actie    Politie en Gerecht    Assebroek    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag