Nieuws uit de Brugse regio

Krachtbalclub Robland in 2010 op nieuwe terreinen


Audio Reportage


Brugge, woensdag 25/2/2009. Krachtbalclub Robland uit Sint-Michiels krijgt tegen de zomer van volgend jaar van het stadsbestuur een oplossing aangereikt voor de nood naar een nieuwe infrastructuur voor de club, die mee aan de bakermat lag van de meest Brugse sport ter wereld. De gemeenteraad heeft immers 125.000 voorzien, voor de aanleg van krachtbalvelden op het voormalige landgoed van de broeders Xaverianan in Sint-Michiels.

Het landgoed werd in 2007 aangekocht door de stad, maar nu moet er nog een hele administratieve mallemolen worden doorlopen, voor de werken kunnen starten. Gemeenteraadslid Erik Snauwaert (CD&V) feliciteerde tijdens de raadszitting zijn partijgenoot schepen Bernard De Cuyper met zijn doortastendheid in het dossier. Raadslid Pascal Ennaert (sp.a) sprak de hoop uit de de stad ook iets zou doen aan het tekort aan binnensport-infrastructuur.

Uit de hemel

Voor KBC Robland komt de locatie als een geschenk uit de hemel gevallen, want hun huidige locatie, eigendom van de Broeders Van Liefde, is inmiddels herbestemd.

(FN-Op locatie)
Meer over Politiek    CD&V    sp.a    Pascal Ennaert    Sint-Michiels    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag