Nieuws uit de Brugse regio

Animo in Brugse gemeenteraad: Jonathan Chevalier


Audio Reportage

Animo in Brugse gemeenteraad: Jonathan Chevalier
Brugge, dinsdag 24/2/2009. De Brugse sp.a jongeren van Animo hebben, althans voorlopig en bijzonder nipt want bijna ging zijn aanstelling de mist in, een stem in Brugse gemeenteraad: de inmiddels 28-jarige Jonathan Chevalier, neef van, is geboren en getogen in Brugge en is een fervent liefhebber van progressieve muziek en zelf drummer. Hij leest een pak over filosofie en studeerde in Gent geschiedenis én algemene economie.

Hij droomt naar eigen zeggen van een meer rechtvaardige wereld en hoopt in de drie maanden die hij in de raad Jürgen Vanpraet, die adoptieverlof neemt, gaat vervangen, toch iets te kunnen bereiken. Voor de volgende gemeenteraad wil hij al een interpellatie uitwerken, wellicht over jeugdbeleid.

Nipte aanstelling

De tijdelijke aanstelling van Chevalier liep echter niet zonder slag of stoot: hij had vertraging met zijn trein uit Brussel, waar hij als nationaal secretaris van de MJA een drukke bezigheid heeft. Dat lokte ondermeer vanwege burgemeester Patrick Moenaert (CD&V) een reeks welgemeende grappen uit. Maar uiteindelijk kwam agendapunt 1 toch, met anderhalf uur vertraging, op de agenda.

Niet de eerste laatkomer

Overigens is het missen van aanstellingen niets nieuws in de Brugse gemeenteraad. Huidig schepen voor Cultuur Yves Roose (sp.a) destijds zijn aanstelling moest bijwonen, stond hij met een defecte mobilhome halfweg Frankrijk. De burgemeester herinnerde er achteraf aan, dat dat voorval er Roose niet van heeft weerhouden, 'al 10 jaar als een goed schepen voor cultuur te werken. Er is geen probleem wat ons betreft.'

(FN-Op Locatie)
Meer over Politiek    CD&V    sp.a    Patrick Moenaert    Yves Roose    Jonathan Chevalier    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag