Economie

Philippe Musschoot is Qualified European Photographer


Audio Reportage

Philippe Musschoot is Qualified European Photographer
Oostkamp, maandag 23/2/2009. De Oostkampse fotograaf Philippe Musschoot mag zich voortaan "Qualified European Photographer" noemen. De "Federation of European Photographers" (FEP) heeft hem die hoge onderscheiding toegekend, naar aanleiding van een prachtige reeks portretten die hij had gemaakt in China (zie foto).

Een internationale vakjury vond de technische en artistieke kwaliteiten van het professionele werk van Musschoot dvan een torenhoog niveau. Hij was één van de winnaars uit 42 fotografen uit 11 verschillende landen, die hun kandidatuur hadden gesteld.

Relatie  met China

Philippe Musschoot heeft al enkele jaren een speciale relatie met China en zo verschenen er reeds heel wat artikels en publicaties in een aantal Chinese Magazines. Hij maakte de winnende reeks foto's in Pingyao.

Uitreiking

Voor de prijsuitreiking was niemand minder dan de Chinese Ambassadeur, de heer Zhang Yuanyuan, naar Oostkamp afgezakt. Hij kon tijdens de audiovisuele presentatie van de bekroonde werken zijn tranen even niet onderdrukken: "deze beelden zijn gemaakt in de buurt waar mijn vrouw vandaan komt. Het was alsof ik mijn familie zag," bekende de ambassadeur, die duidelijk onder de indruk was.

(FN-Op Locatie)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag