Economie

Zeebrugse Visveiling op zoekt naar beter veilingsysteem


Audio Reportage

Zeebrugse Visveiling op zoekt naar beter veilingsysteem
Zeebrugge, maandag 23/2/2009. De Zeebrugse Visveiling (ZV) is op zoek naar beter veilingsysteem dat meer centen oplevert aan de vissers. Enkele reders zijn, samen met NoŽl Devisch, de nieuwe voorzitter van ZV en voormalig voorzitter van de Boerenbond, onder meer op werkbezoek geweest in de groenten- en fruitveiling REO in Roeselare.

NoŽl Devisch wil in de nabije toekomst de vis per soort verkopen in plaats van per schip. Volgens Devisch kan de visserij hieruit dezelfde voordelen plukken als de boeren enkele jaren terug: "ook de visserij is een primaire sector, die sterk afhankelijk is van prijsschommelingen, weersomstandigheden, hoge energiekosten, quota en veel overheidsbemoeienis. Dezelfde problemen kunnen misschien best met gelijkaardige oplossingen aangepakt worden."

Geen begrip voor prijsverschil

"Ik begrijp vooral het enorme prijsverschil niet, tussen wat de visser krijgt en wat er in de winkel of supermarkt uieindelijk voor die vis wordt betaald of in een restaurant. Als ik zie wat ik in een restaurant voor een tongrolletje op mijn bord betaal en weet wat de visser maar krijgt... Het is toch godgeklaagd...", vindt Devisch.

(FN-Op Locatie)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Haven    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag