Nieuws uit de Brugse regio

Bart Caron lijsttrekker voor Groen!


West-Vlaanderen, zaterdag 14/2/2009. Deze middag kozen de leden van Groen! West-Vlaanderen Bart Caron als hun lijsttrekker. Naast de lijsttrekker werden ook Wouter De Vriendt als lijstduwer en Sammy Roelant als eerste opvolger verkozen.

"Het voelt aan als thuiskomen in een warme partij," aldus Caron, "waar ik mijn motto's in de politiek kan terugvinden: een eerlijke levenshouding en gaan voor een rechtvaardige samenleving. Groen! staat voor een andere, ecologische economie op mensenmaat. Een maatschappij met oog voor 'kwalitijd', dit is tijd voor een kwaliteitsvol leven voor iedereen. Een maatschappij waar iedereen gelijk is en iedereen evenveel kansen krijgt."

Als toekomstig parlementslid voor Groen! wil Caron prioritair werk maken van de ondersteuning van de lokale Groen! groepen. "Samen met alle West-Vlaamse Groen!-leden wil ik keihard de campagne invliegen en samen aan een beter toekomst bouwen."

Sammy Roelant

De leden kozen voor Sammy Roelant als eerste opvolger en willen hiermee een jonge kandidaat voor het voetlicht brengen. Ex-caféuitbater Roelant is al enkele jaren actief in de Brugse politiek. "We staan aan het begin van een nieuw tijdperk," aldus Roelant, "met de huidige crisissen is er een grote voedingsbodem voor het groene gedachtegoed. En het is nu aan Groen! om dat aan de kiezer duidelijk te maken. Ik geloof ten volle dat dit mogelijk is en we op 7 juni een goed resultaat kunnen neerzetten om aan een betere samenleving te werken. Dit omdat het nodig is, Vlaanderen heeft nood aan een beter en meer ecologisch beleid. En Groen! is nodig om dit te realiseren."

(ED-Meegedeeld-Groen!)
Meer over Politiek    Groen    Sammy Roelant    Verkiezingen    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag