Nieuws uit de Brugse regio

Brugge investeert 250.000 euro in poŽziewinter


Audio Reportage

Brugge investeert 250.000 euro in poŽziewinter
Brugge, maandag 9/2/2009. De stilste wijk van Brugge, "De verloren hoek" wordt vanaf eind dit jaar het toneel voor een tweejaarlijks evenement rond poŽzie en beeldende kunst. Dat heeft burgemeester Patrick Moenaert zonet bekend gemaakt, met aan zijn zijde de organisator van een kleine 30 zomerpoŽzieevenementen in Watou, Gwy Mandelinck.

In Watou bracht het echtpaar Mandelinck gedichten en actuele kunst dichter bij elkaar. In Brugge hoopt hij heden, verleden en toekomst van de dichtkunst en de beeldende kunst met elkaar te kunnen confronteren. De stad heeeft voor de eerste editie van het festival 250.000 euro gereserveerd, waarbij overigens een 100.000 euro zal gebruikt worden om het Gezellemusuem een broodnodige facelift te geven.

Revolutie in de Verloren hoek

"Een kleine ritselende revolutie" gaat het evenement heten, verwijzend naar het vers van de Nederlandse dichter Lucebert. Die "revolutie" zal overigens "niet ontketend worden" zegt Mandelinck... Het wordt een "echt" winterevenement: en loopt de eerste keer van 10 december 2009 tot 23 mei 2010. "Dit evement kan, op termijn, Brugge op de Vlaamse en de maar zelfs op de internationale kaart zetten, wat poŽzie betreft," voorspelt Mandelinck nu al...

(FN-Op Locatie)
Meer over Politiek    Patrick Moenaert    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag