Economie

Geen echte antwoorden van Philips over Bugse productie

Geen echte antwoorden van Philips over Bugse productie
Brugge, dinsdag 3/2/2009. "Op de voor deze namiddag aangevraagde bijzondere ondernemingsraad, over de t
toekomstperspectieven van Philips Brugge, werden de vakbonden niet veel wijzer." Dat zegt ACV vakbondssecretais Luc Logghe.

"Uit de toelichting van nieuwe plantmanager Sam Verstraete kwam wel opnieuw de bevestiging van de immense problemen in de TV-markt, en daar boven op nog eens de economische en bankencrisis die het concern noopt tot het opnieuw bekijken van alle maatregelen. In die zin werd toch wel enigszins de geruststellende mededeling tav 300 medewerkers van de ontwikkelingsafdeling van vorige week 27/02 niet meer in die termen herhaald. Er werd wel duidelijk aangegeven dat er ook niets van de lopende en nieuwe projecten in Brugge geschrapt worden," zegt Logghe. "Enigszins wat zekerheid biedt de mededeling dat Brugge als competentiecentrum gekoppeld aan het productie-introductiecentrum voor de implementatie van de productie van nieuwe toestellen, zoals daar nu in ontwikkeling zijn de "aurea" en "21-9" cinema-TV, binnen het TV-gebeuren als ťťn fabriek beschouwd wordt."

Ook herhaalde de directie nogmaals dat de uitgelekte nota van juli 2008 mag vergeten worden en bijgevolg ook de datum 31/03/2009 geen deadline is voor de Brugse fabriek wat betreft de productie van TV's.

Koffiedik kijken

"Er werd echter geŽindigd met Er zijn in deze crisistijden geen zekerheiden voor niemand meer. Het blijft dus voorlopig koffiedik kijken en afwachten wat de Philips wereldtop nog voor Brugge in petto heeft !" besluit Logghe.

(ED-Meegedeeld-ACV)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Tewerkstelling    Film    Vakbonden    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag