Economie

Brugschen Beer Award voor Xavier Vanneste


Audio Reportage

Brugschen Beer Award voor Xavier Vanneste
Brugge, zaterdag 31/1/2009. In de Brugse Kinepolis is zonet de vijfde Brugschen Beer Award van JCI en de Brugse Hanze uitgereikt aan brouwer Xavier Vanneste. Hij wordt hiermee gelauwerd omwille van zijn "toegevoegde waarde voor Brugge als ondernemer".

De jury, waarin onder meer gouverneur Paul Breyne, schepen Boudewijn Laloo, journalist Jan Van Belle en en enkele ondernemers uit de regio zetelden, hadden de keuze uit drie "super-genomineerden" van 2008 zijnde dokter William De Groote, chocolatier Dominique Persoone en bierbrouwer Xavier Vanneste.

Xavier Vanneste

De winnaar werd, vooral omwille van zijn uitermate creatief en succesvol ondernemerschap, Xavier Vanneste. Met Brouwerij De Halve Maan had hij het lef om klein te starten in een globaliserende markt. Zijn aanpak zorgde voor een gedoseerde buitenlandse groei en de herlancering in 2008 van "Straffe Hendrik" was vorig jaar de nieuwe uitdaging na de Brugse Zot. Dank zij een rijke traditie en ondersteuning van de familie is hij erin geslaagd om zich opnieuw uit te vinden en het imago van De Halve Maan opnieuw als trendy te positioneren.

De laureaat, die de voorbije jaren al heel wat internationale prijzen won met zijn bier, apprecieerde vooral het lokale karakter van de prijs.

(FN-Op Locatie)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Film    Boudewijn Laloo    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag