Nieuws uit de Brugse regio

Moenaert: niet bevoegd over vervuild deel Lappersfortbos

Moenaert: niet bevoegd over vervuild deel Lappersfortbos
Brugge, donderdag 29/1/2009. Naar aanleiding van recente kritiek van gemeenteraadslid Franky Dumon aan het adres van het Stadsbestuur over de vervuilde toestand van het bezette gedeelte van het Lappersfortbos, verwijst burgemeester Patrick Moenaert naar de eigenaar: Fabricom.

"Dat het bos er vuil bij ligt en dat borden, spandoeken en vlaggen opgehangen worden betreur ik ook," zegt de burgemeester, maar hij wijst er op dat de Stad juridisch gezien niet kan ingrijpen. "De gebruikte middelen zijn immers geplaatst op privédomein en dus is het aan eigenaar Fabricom om orde op zaken te stellen."

In het verleden werden, door de dienst Leefmilieu in Ten Briele, aan de rand van het Lappersfortbos, linten en spandoeken verwijderd van de openbare weg, maar niet van het private domein.

"De vraag wordt mij geregeld door Bruggelingen gesteld waarom de Stad de bezetters daar laat zitten met een vervuild bos tot gevolg. Opdat de Stad zou gemachtigd zijn op te treden, hetzij tegen de bezetting, hetzij tegen de vervuilende borden en spandoeken, is er echter een vonnis nodig dat, zoals dat gebeurde in het najaar van 2002, vraagt om het leveren van ´de sterke hand´ en onze politie-inzet. Zolang die vraag er niet is, wordt er op privaat domein niet ingegrepen.De Stad heeft in dit dossier steeds de wet toegepast; dat gebeurde ook bij het verlenen van de bouwvergunning aan Fabricom," zegt burgemeester Patrick Moenaert.

(FN-Meegedeeld-Brugge)
Meer over Milieu    Actie    Politiek    Patrick Moenaert    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag