Nieuws uit de Brugse regio

Meer vragen bij politieoptreden UEFA wedstrijd Saint-Etienne


Audio Reportage


Brugge, dinsdag 27/1/2009. Brugs gemeenteraadslid Alain Quataert (VB) had tijdens de raadszitting van vanavond stevige kritiek, op de wijze waarop de politie supporters van Saint-Etienne te voet naar het stadion liet trekken, met ernstig vandalisme voor gevolg. "Er was gebrekkige communicatie, de versterking kwam te laat, de risico's waren ook onvoldoende ingeschat. Tussen de Franse supporters was er wel communicatie, want twee verschillende groepen vielen op verschillende momenten hetzelfde café Het Putje aan," wist Quataert.

Franse schuld

Burgemeester Patrick Moenaert (CD&V) kon zich in een deel van de kritiek wel vinden, en "heeft lessen geleerd uit het voorval", maar wuifde andere kritiek weg, ondermeer stellende dat de "informatie die van de Franse politie was verkregen niet goed was en dat zich daarop baserend verkeerde inschattingen waren gemaakt."

"De bussen waren ook in de vroege namiddag in Brugge toegekomen en daarom werden de supporters in de binnenstad afgezet. De bussen reden leeg naar het stadion omwille van de verplichte rusttijden van de chauffeurs. Daarom vertrokken de bussen ook anderhalf uur na de wedstrijd," zei de burgemeester verder in zijn reactie...

(FN-Op Locatie)


Meer over Politiek    CD&V    Vlaams Belang    Patrick Moenaert    Politie en Gerecht    Alain Quataert    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag