Economie

Toerisme blijft topfactor in West-Vlaamse economie


Audio Reportage

Toerisme blijft topfactor in West-Vlaamse economie
Brugge, dinsdag 27/1/2009. De toeristische sector in West-Vlaanderen genereert een omzet van ruim 3 miljard euro en blijft daarmee een topfactor in de provincie. Dat bleek deze middag bij de voorstelling van de jaarcijfers van Westtoer.

Samen met tal van West-Vlaamse partners wil Westtoer deze positie handhaven in 2009. "West-Vlaanderen beschikt over sterke producten op het vlak van korte vakanties. We zijn overtuigd dat deze producten zullen standhouden en zelfs zullen groeien," aldus Stefaan Gheysen, Afgevaardigd Bestuurder bij Westtoer.

In het zopas gepubliceerde jaarverslag 2008 presenteert Westtoer de uitgebreide werking van het voorbije jaar, maar tijdens de economische crisis wilde Westtoer vooral benadrukken dat het toerisme een belangrijke en stuwende sector is, die ook bij iets mindere economiscxhe omstandigheden de West-Vlaamse economie een duw in de rug geeft.

Met 6,7 miljoen verblijfttoeristen en 37,1 miljoen dagjesmensen per jaar, waarvan 18 miljoen dagtoeristen aan de Kust en 3 miljoen dagtoeristen Brugge heeft West Vlaanderen buitengewone troeven.

Stefaan Gheysen stelt dat "een goede prijs-kwaliteit verhouding meer dan ooit aan de orde is. Bestemmingen dichtbij doen het voor de korte vakanties wellicht iets beter dan de citytrips in Europa. Met de Kust, de kunststad Brugge en de drie groene regio's Westhoek, Brugse Ommeland en de Leiestreek beschikt West-Vlaanderen over sterke producten op het vlak van de korte vakanties. We zijn vol vertrouwen dat deze producten op korte termijn standhouden en op termijn zelfs opnieuw zullen groeien." 

(FN-Meegedeeld-Brugge)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag