Economie

Onrust bij Philips Brugge na aankondiging ontslagen


Audio Reportage

Onrust bij Philips Brugge na aankondiging ontslagen
Brugge, maandag 26/1/2009. Er is grote onrust ontstaan bij het personeel van Philips Brugge, na de deze morgen aangekondigde reorganisatieplannen van Philips, die dit jaar wereldwijd 6.000 banen wil schrappen. Topman Gerard Kleisterlee kondigde deze voormiddag de aantallen aan bij de toelichting van de jaarcijfers.

Terechte onrust?

Of de onrust bij de Brugse medewerkers van de Nederlandse multinational terecht is, is nog niet duidelijk. Philips wil vanaf de tweede helft van 2009 immers jaarlijkse kostenbesparingen van 400 miljoen euro realiseren, waarbij 6000 van de 121.000 mensen over de hele wereld zullen moeten vertrekken.

In Brugge worden de modernste tv-toestellen ontwikkeld en worden proefseries en topmodellen ook in relatief kleine mate geproduceerd. Vooral die productie zou in het gedrang kunnen komen, vermoedt men bij de vakbonden. De succesvolle ontwikkeling van nieuwe producten zou vrijwel zeker wel in Brugge blijven...
"Vorig jaar was aangekondigd dat dit jaar in maart een beslissing zou vallen over de mogelijke toekomst van de Brugse vestiging binnen het concern," zegt secretaris Luc Logghe van ACV-metaal.

(ED-Meegedeeld-Philips en Eigen Berichtgeving)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Tewerkstelling    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag