Nieuws uit de Brugse regio

Groen Front: niets te maken met pompen


Brugge, zondag 25/1/2009. GroenFront! wijst beschuldigingen van vandalisme van schepen Vanden Berghe aan het adres van de Lappersfort-bezetters van de hand.

"Zoals steeds na zware regenval beschuldigt de schepen ons. De pompen aan de Vaartdijkstraat zouden deze keer in de beek geduwd zijn. Minstens één pomp, de eerste die geplaatst werd, is een dompelpomp en zit dus altijd onder het wateroppervlak. Alle andere pompen werden één voor één bijgeplaatst toen na zware regenval hun debiet ontoereikend bleek. Extra pompen zijn zowieso geen remedie tegen sabotage, de meerkost is dus enkel te verantwoorden als er een probleem was met het debiet. De werf wordt bovendien bewaakt door een beveiligingsfirma. Men kan zich ernstige vragen stellen bij het nut daarvan. Zo verzuimen de beveiligingsagenten het om op kritieke momenten het waterpeil in het oog te houden om zo tijdig de brandweer te kunnen verwittigen. Dat de wateroverlast zich blijft voordoen op een bewaakte bouwwerf maakt de beschuldigingen van sabotage zeer ongeloofwaardig."

Verschuiven verantwoordelijkheid

"Mogelijk probeert aannemer Verhelst de verantwoordelijkheid voor de wateroverlast af te schuiven op externe factoren om zelf niet te moeten opdraaien voor eventuele schadeclaims van bewoners in Sint-Michiels. Van schepen Vanden Berghe is het bekend dat hij zich makkelijk aanvallend opstelt en dikwijls niet voor rede vatbaar is. Voor de bezetters is de maat dan ook overvol om beschuldigd te worden zonder enig concreet bewijs," zo luidt de reactie van Groenfront! op onze eerdere berichtgeving.

(FN-Meegedeeld-Groenfront)
Meer op www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=26715
Meer over Actie    Sint-Michiels    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag