Economie

Blankenbergs wintertoerisme in de lift


Blankenberge, donderdag 22/1/2009. Blankenberge is toegetreden tot het project 'Kits' van Westtoer, waarbij tweemaandelijks gerapporteerd wordt over de toeristische indicatoren van de totale Kust, enerzijds, en van Blankenberge, anderzijds.

Daarbij worden de overnachtingen in de hotels, de overnachtingen van doelgroepen en bezoekers aan attracties becijferd, dus zowel van de totale kust als van Blankenberge

Blankenberge in de lift

Waar de cijfers voor de Kust in 2008 een forse achteruitgang weergeven, blijkt Blankenberge op de diverse voormelde indicatoren zelfs duidelijk vooruit te gaan, tegen de algemene tendens in dus. Zo stegen de overnachtingen in juli en augustus in Blankenberge met 3,3%, terwijl ze over de ganse kust daalden met 3,7%!

Inzake toeristische attracties kregen Se Life, het Serpentarium en het Zuivelmuseum samen voor de maand september 2008 12 % en voor de maand oktober 2008 zelfs 14% van alle bezoekers aan de kustattracties, waaronder bijvoorbeeld ook Plopsaland, over de vloer! Vele handelaars, inzonderheid de Horeca, zijn hoogst tevreden met de komst van duizenden toeristen voor de TV activiteiten van VTM, met als kers op de taart meer dan 80.000 kijkers naar de Kerstparade.

(ED-Meegedeeld-Blankenberge)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Horeca    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag