Economie

William De Groote, Dominique Persoone en Xavier Vanneste gaan voor Brugschen Beer

William De Groote, Dominique Persoone en Xavier Vanneste gaan voor Brugschen Beer
Brugge, zondag 18/1/2009. De Hanze en JCI Brugge hebben uit de veel ingestuurde zendingen de drie genomineerden bekend gemaakt voor de Award-uitreiking "Den Brugschen Beer 2008". De award wordt jaarlijks toegekend uit blijk van waardering voor een
persoon, vereniging of bedrijf die in de loop van 2008 een belangrijke bijdrage geleverd heeft-als ondernemer of ondernemend persoon voor de Stad Brugge en deze regio.

De drie genomineerden van 2008 zijn William De Groote, Dominique Persoone en Xavier Vanneste.

William De Groote

De Katholieke Hogeschool Brugge Oostende (KHBO) heeft in 2008 de officiŽle opening gevierd van de nieuwe campus Brugge langs de Expresweg. Dokter William De Groote heeft -als voorzitter- een zeer voorname rol gespeeld bij het realiseren van deze nieuwe campus. Hij is een geboren en getogen Bruggeling, met een Brugse stamboom die vele generaties teruggaat in het ancien regime.

Persoone Dominique

Dominique Persoone, eigenaar van de Chocolate Line in Brugge, volgde de hotelschool "Ter Groene Poorte" en gebruikte deze kennis om zich te ontwikkelen als chocolatier. Hij is ook voorzitter van De Gilde van de Brugse Chocolatiers. Sexy, smeuÔg en hoogstverslavend, zo kunnen zijn creaties omschreven worden. Hij is wellicht de meest besproken en meest vooruitstrevende chocolademaker in BelgiŽ.

Xavier Vanneste

Met Brouwerij De Halve Maan had hij het lef om klein te starten in een globaliserende markt. Zijn aanpak zorgde voor een gedoseerde buitenlandse groei en de herlancering in 2008 van "Straffe Hendrik" was vorig jaar de nieuwe uitdaging na de Brugse Zot. Dank zij een rijke traditie en ondersteuning van de familie is hij erin geslaagd om zich opnieuw uit te vinden en het imago van De Halve Maan opnieuw als trendy te positioneren.

Deze drie genomineerden zijn dus in de running voor de "Brugschen Beer award 2008" die op zaterdag 31 januari, door een deskundige jury, zal worden toegewezen in Kinepolis.

Kaarten

U kunt ook aanwezig zijn op deze Award-ceremonie ( 18.30 uur en gratis), ook op de uitgebreide receptie ( 20.00 uur en 30 euro) of op award-ceremonie, uitgebreide receptie, diner en avondfeest ( 65 euro per persoon.

Deze gaat door in Kinepolis te Sint Michiels-Brugge. Om redenen van organisatorische aard is het verplicht vooraf in te schrijven via inschrijving@denbrugschenbeer.be of via de website www.denbrugschenbeer.be.

(ED-Meegedeeld-JCI)
Meer op www.denbrugschenbeer.be
Contacteren via mail inschrijving@denbrugschenbeer.be
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Film    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag