Nieuws uit de Brugse regio

2008 was een goed jaar voor de Brugse amateurfilm


Audio Reportage


Brugge, dinsdag 13/1/2009. De Koninklijke Brugse Amateur Cineasten (KBAC), die sinds jaar en dag een groep mensen verenigt, die zich enthousiast bezig houden met het realiseren van films, kijkt terug op een bijzonder geslaagd jaar 2008. Voorzitter Leo Bernaerd is trots op zijn leden, die een enorm aantal wedstrijden wonnen, en de club zo niet alleen op provinciaal en Vlaams, maar ook op internationaal niveau op de kaart zetten.

Op de laatste provinciale filmwedstrijd voor niet-professionele cineasten, werd KBAC-er Robert Matthys laureaat met zijn film 'Het Zeeuwse Witte Goud', een documentaire over de kweek van asperges net over de Nederlandse grens in Zeeland. NoŽl Canoot kaapte daar de derde plaats weg met zijn film 'Op en rond de Kraenepoel', een documentaire over het natuurleven rond de vijver in de Aalterse deelgemeente Bellem.

Op de Provinciale 1-minuutfilmwedstrijd, kaapten Barbara De Blieck en Franky Van Daele de zilveren 1-minuut trofee weg voor hun film '13 miljoen', waarin ze in 1 minuut het probleem van kinderdoden in oorlogen aan de kaak stellen.

Na zijn schitterende score op de provinciale wedstrijd, haalde Noel Canoot ook op de Nationale Wedstrijd voor niet professionele cineasten een schitterend resultaat: 81.4%. Op diezelfde wedstrijd behaalde Robert Matthys 78.4% met zijn reisdocumentaire 'Vietnam, land van de glimlach'.

Op de jongste Unica wedstrijd, dat is het wereldfestival van de niet-proffesionele film, werd KBAC-er Jef Van Gompel bedacht met een speciale medaille, voor zijn niet aflatende bijdrage aan het amateur filmgebeuren.


Kijken

Wie zelf de winnende Brugse films wil zien, kan op zondag 25 januari terecht in De Valkaart te Oostkamp. Daar tonen de leden van Kon. Brugse Amateur Cineasten een selectie van kortfilms, gerealiseerd in het afgelopen jaar.

Speciaal aanbod: bezoekers maken kans op 2 x 2 VIP-kaarten door een email met naam en adres te sturen naar vipkaart@kbac.be


(FN-Eigen Berichtgeving-Meegedeeld- KBAC)

Meer op www.kbac.be
Contacteren via mail vipkaart@kbac.be
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag