Sportnieuws uit de regio

Tienduizenden op de Damse Vaart


Audio Reportage

Tienduizenden op de Damse Vaart
Brugge, zondag 11/1/2009. Sinds deze morgen 9u30 mag mag er, voor het eerst in twaalf jaar tijd, weer geschaatst worden tussen Brugge en Sluis en dat zullen we geweten hebben. Op de Damse Vaart, waar het ijs overal minstens 12 centimeter dik is, waren in Brugge kort na de middag zeker 20.000 mensen aan het wandelen, glijden, sleeŽn en schaatsen. In totaal zouden vandaag 50.000 mensen het ijs hebben getest.

Op de vaart wordt ook een toertocht georganiseerd waarvoor zich in Sluis ruim 1000 mensen inschreven, in Brugge een 100-tal. Een echte wedstrijd Sluis-Brugge-Sluis komt er wellicht niet omwille van de verwachte dooi.

File

In de richting van de vaart is het daardoor ook file rijden geweest. Op de Brugse rong bijvoorbeeld, was het bij momenten stilstaan geblazen van af de Kruispoort... Parkeerplaats vinden aan de vaart kon alleen met de nodige "improvisatie".

Ongevalletjes

De hulpdiensten moesten overigens tussenkomen bij enkele valpartijen. Een 8-tal mensen werden naar verschillende ziekenhuizen in de regio gebracht met breuken of zware kneuzingen. Niemand zakte door het ijs.

(FN-Op Locatie)
Alle sportnieuws van de Stadsomroep

afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag