Nieuws uit de Brugse regio

Honderd actievoerders voor Palestina op de Markt


Audio Reportage

Honderd actievoerders voor Palestina op de Markt
Brugge, zaterdag 10/1/2009. Ook in Brugge waren deze middag een honderdtal demonstranten op de been, om te protesteren tegen de IsraŽlische acties in Gaza. Ze eisten een onmiddellijk staakt-het-vuren in de Gazastrook. De demonstratie werd "met een paar mailtjes en telefoontjes" georganiseerd door gemeenteraadslid Pascal Ennaert.

Een kleine honderd mensen, waarvan de meesten van islamitische afkomst, scandeerden van op de trappen van het Provinciaal Hof op de Markt leuzen pro Palestina en tegen IsraŽl. Er werd gevlagd met Palestijnse vlaggen en een IsraŽlische vlag werd symbolisch vertrappeld.

Politiek vluchteling Khalil Fahdi, die reeds 6 jaar in Brugge woont "zou liever in Palestina zijn, om zijn vrienden en familie te helpen beschermen" en "vindt het een schande dat de wereld de andere kant uit kijkt." Wim Braem "voelt zich verplicht mee te protesteren om het onrecht dat in Palestina gebeurt. Niet alleen nu, maar sinds de Palestijnen werden verdreven uit IsraŽl naar de onvruchtbare en onleefbare Gaza strook."

(FN-Op Locatie)
Meer over Politiek    Pascal Ennaert    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag