Nieuws uit de Brugse regio

444.000 euro uit Kustactieplan voor trage wegen


Audio Reportage

444.000 euro uit Kustactieplan voor trage wegen
West-Vlaanderen, vrijdag 9/1/2009. De Oudlandpolder, het samenwerkingsverband van de Provincie West-Vlaanderen en de gemeenten Blankenberge, Zuienkerke en De Haan krijgt heel wat steun van de Vlaamse Overheid in het kader van het derde Kustactieplan om de buurtwegen en de zogenaamde "kerkwegels" te herwaarderen.

De Provincie wil de kwaliteit van het bestaande recreatieve netwerk in de Oudlandpolder verhogen en investeringen doen om de beleving van de polders voor recreanten en bewoners te verbeteren. Enerzijds worden enkele missing-links in het recreatieve fietsnetwerk aangepakt, anderzijds worden ook de wandelmogelijkheden vanuit de dorpen en de mogelijkheden voor mountainbikers versterkt.

De investeringen op de paden en wegen moeten leiden tot nieuwe recreatieve producten onder de vorm van bewegwijzerde en beschreven routes voor wandelaars, arrangementen in samenwerking met landbouwers die groepen onthalen op hun boerderij, nieuwe mountainbikeroute. De realisatie gebeurt met Westtoer, De Sportdienst, BLOSO en verenigingen en organisaties in en om de Oudlandpolder.

Een eerste pakket van paden en wegen werd gebundeld in een concreet projectdossier. Onder de titel 'Naar een multifunctioneel netwerk van trage en stille wegen in de Oudlandpolder' werden ruim 12 kilometer paden of buurtwegen opgenomen die geherwaardeerd kunnen worden. Na een periode van inventarisatie, overleg, contacten met eigenaars en landbouwers effent de toezegging van de Vlaamse steun voor dit projectdossier de weg voor de fase van realisaties op het terrein.

Tegen 2012 moet een recreatieve netwerk van 12 kilometer nieuwe paden en wegen gerealiseerd zijn.

(FN-Meegedeeld-WVL)
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag