Sportnieuws uit de regio

VOKA zwakt standpunt stadionplannen Club Brugge af


Audio Reportage

VOKA zwakt standpunt stadionplannen Club Brugge af
Brugge, maandag 5/1/2009. VOKA, de Kamer voor Koophandel van West-Vlaanderen, staat niet meer voor de volle 100% achter de plannen van Club Brugge voor de bouw van een nieuw voetbalstadion in Loppem en wil een andere site in overweging nemen. Met het ietwat bijgestelde standpunt wil VOKA vertraging bij de beslissing over de afbakening van het Regionaal Stedelijk Gebied Brugge uit het slop halen.

Markttechnisch wel het beste

"Om markttechnische redenen denken wij nog altijd dat de keuze van Loppem de beste is, maar we zijn niet blind voor het MER-rapport dat een aantal opmerkingen maakt," zegt gedelegeerd bestuurder Jo Libeer van VOKA. "Dat rapport heeft tot doel dat voor de opmerkingen die gemaakt zijn oplossingen worden aangereikt. Wat dat betreft is voor ons de piste Loppem helemaal nog niet uitgesloten, dus ik denk dat Brugge daar spoed moet maken, want zolang dit niet gebeurd is, kan je eigenlijk ook geen correcte uitspraken doen over een aantal andere grootschalige investeringen die moeten gebeuren. En hiervan is het nieuwe voetbalterrein en dus laat ons beslissen en voortdoen zodat er duidelijkheid geschapen wordt over n en ander...", alsdus de topman van VOKA.

Zoals bekend is de afbakening van het Regionaal Stedelijk Gebied Brugge onlosmakelijk verbonden met het dossier van het stadion. Zonder die afbakening komen er bijvoorbeeld ook geen nieuwe bedrijventerreinen en vandaar de begrijpelijke haast bij VOKA.

(FN-Eigen Berichtgeving)
Alle sportnieuws van de Stadsomroep

afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag