Sportnieuws uit de regio

Tweede golf sportshoppen


Audio Reportage


Brugge, maandag 5/1/2009. In het najaar van 2008 lanceerde de Sportdienst van Brugge het initiatief sportshoppen. Met een tienbeurtenkaart konden deelnemers voor slechts 2 euro per les shoppen uit een waaier aan sporten die zowel overdag als 's avonds op het Brugse grondgebied aangeboden werden.

"Uitgangspunt was om volwassen mannen en vrouwen op een laagdrempelige maar toch professionele manier van een aantal verschillende sporttakken te laten proeven. Cursussen zoals zwem je fit, (step-)aerobic of fitness gym die al vóór dit initiatief bestonden, bleken nog steeds populair. Maar ook nieuwe sporten zoals tai chi, yoga of body burn konden een zeker publiek bekoren", stelt sportschepen Annick Lambrecht.

Nieuwe reeks Sportshoppen

Vanaf 19 januari biedt de Sportdienst een nieuwe reeks 'sportshoppen' aan. Voor deze tweede reeks werd rekening gehouden met opmerkingen uit de eerste reeks. Om tegemoet te komen aan de vraag om het avondaanbod uit te breiden gaat de Sportdienst een samenwerking aan met enkele Brugse fitnesscentra. Op die manier wordt niet enkel het aantal sporten uitgebreid, maar ook nieuwe cursussen komen aan bod: soft gym, BBB, body pump, kickbox, squash, cardio power, total workout , spinning, pilates, .

Er was ook grote vraag naar een nieuwe pré-ski cursussenreeks. Die reeks vormt een goede voorbereiding op een aangename en pijnvrije wintersportvakantie. Op woensdagavond is er de cursus 'keep on running'. Deze cursus is bedoeld voor mensen die al een aantal kilometer kunnen lopen of het loop je fitprogramma afgelegd hebben, maar voor wie de stap naar een recreatieve loop- of joggingclub nog te groot is.

" Een tienbeurtenkaart kost nog steeds slechts 20 euro, maar wie naar een fitnesscentrum uit de folder trekt (Paramount Sports, Continental Gym of Living Fitstudio) en deelneemt aan de groepslessen of aan het start to fitness-programma, betaalt 4 euro (of twee beurten van de tienbeurtenkaart) per fitnessbezoek" zegt sportschepen Lambrecht.

De échte sportievelingen kunnen dus bijvoorbeeld 's morgens een uurtje BBB doen en aansluitend een uurtje soft gym volgen. Voorafgaand of aansluitend op zo'n groepsles kan ook gebruik gemaakt worden van de fitnesstoestellen. Let wel, dit kan enkel op de tijdstippen zoals op de folder vermeld. Voor slechts 4 euro per ononderbroken fitnessbezoek kan een sportshopper zich dus een paar uur in het fitnesscentrum uitleven.

De cursussen lopen nog tot half juni. Uitgezonderd voor squash kan je aansluiten op elk moment. Enkel voor de opbouwende cursussen, zoals Loop je fit of Keep on running, is het niet evident om na een aantal weken nog in te pikken.

Info en inschrijven: Sportdienst Brugge, Koning Leopold lll-laan 50, 8200 Brugge, 050 72 70 00.

(FN-Meegedeeld-Brugge)
Meer op www.brugge.be/sport
Alle sportnieuws van de Stadsomroep

Meer over Annick Lambrecht    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag