Economie

Eerste soldenweekend start onder goed gesternte


Audio Reportage

Eerste soldenweekend start onder goed gesternte
Brugge, zondag 4/1/2009. "Het aanhoudende winterweer en het feit dat eerste soldendag op zaterdag valt, hebben ervoor gezorgd dat de eerste soldendagen bijzonder succesvol zijn." Dat zegt Axel Ronse, woordvoerder van UNIZO-West-Vlaanderen.

"Gemiddeld verkochten de West-Vlaamse zelfstandige modewinkeliers ongeveer één vijfde meer dan de eerste soldendag vorig jaar. Nooit eerder kenden de solden een betere start. Het aanhoudend winterweer zorgt voor een goede uitverkoop van de wintercollectie. Ook het feit dat deze soldenperiode op een zaterdag start draagt bij tot het succes. Ongeveer 3 op 5 West-Vlaamse modewinkeliers doen beter dan vorig jaar," zegt Axel Ronse.

30%

In tegenstelling tot voorbarige berichtgeving die sprak over onmiddellijke kortingen rond de 70 % blijkt de gemiddelde korting in West-Vlaanderen overigens maar om en bij de 30 % te liggen. De zelfstandige modewinkeliers gaan de solden in met ruim één derde onverkochte producten, wat vergelijkbaar is met andere jaren.

Soldenregeling behouden

"Dit wijst nogmaals het belang uit van de huidige soldenregeling, die handelaars toelaat op korte termijn hun collectie uit te verkopen en zo middelen op te bouwen om te investeren in een kwalitatieve nieuwe collectie. De voorafgaande sperperiode geeft consumenten de kans om de normale prijzen te vergelijken met deze die worden gehanteerd in de soldenperiode," besluit Axel Ronse van UNIZO West-Vlaanderen.

(FN-Meegedeeld-Unizo)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag