Economie

Subsidies voor sanering Brouwerij Gouden Boom toegezegd


Audio Reportage


Brugge, dinsdag 30/12/2008. Vlaams Minister voor Ruimtelijke Ordening Dirk Van Mechelen (Open VLD) gaat het vernieuwingsproject voor de sanering van de gebouwen van de Brouwerij De Gouden Boom in de Langestraat 39 t.e.m. 45 in Brugge subsidieren. Dat heeft zijn partijgenoot, Vlaams Parlementslid Patrick De Klerck, zonet formeel bevestigd.

"Meer en meer verdwijnen leegstaande, verwaarloosde en/of verkrotte gebouwen uit de steden. Deze sites zijn ofwel het voorwerp van afbraak ofwel worden ze herbouwd tot hedendaagse panden met aandacht voor esthetiek en comfort. en recentelijk kreeg ik de melding dat Vlaams Minister van Ruimtelijke Ordening Dirk Van Mechelen de subsidie voor de sanering van de panden van brouwerij De Gouden Boom gelegen in de Langestraat 39 – 45 in Brugge goedkeurde," zegt
Patrick De Klerck. "De financiële ondersteuning bedraagt 90% van de voor subsidie in aanmerking komende saneringskosten of concreet €239.910,30."

De sanering omvat onder meer over het demonteren van een brouwvat, asbestverwijdering, slopen van gebouwen, uitbraak van funderingen, verwijderen van grond, nivelleringswerken, … De nabestemming is een woonfunctie, winkelruimte en een museumcafé.

(FN-Meegedeeld-PdK)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Ruimtelijke Ordening    Politiek    Open VLD    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag