Nieuws uit de Brugse regio

Mgr. Van Gheluwe: is er nog wel plaats voor God?


Audio Reportage

Mgr. Van Gheluwe: is er nog wel plaats voor God?
Brugge, donderdag 25/12/2008. Er was een zeer grote belangstelling vannacht, voor de Kerstviering, voorgedragen door bisschop Mgr. Van Gheluwe, in de Sint-Stalvatorskathedraal in Brugge. De kathedraal zat goed vol, voornamelijk met Bruggelingen maar ook met enkele toeristen, die door de Brugse bisschop ook werden welkom geheten in het Frans en het Engels.

Crisis

De bisschop stond bij de viering stil bij de gevolgen die de financiŽle en economische crisis wellicht zullen hebben voor de minder bedeelden in de samenleving. Geheel in de lijn van het kerstverhaal trok hij een parallel met de blijvende twijfel bij asielzoekers, over hun toekomst in ons land. Twijfel die door de politieke crisis ook nog verder wordt verlengd... "Voor Jezus was er geen plaats in de herberg. Is er nu plaats voor hen?"

Plaats voor God

Ook vroeg de bisschop zich af, nog steeds verwijzend naar het Kerstverhaal, "of er nog wel plaats was voor God in onze maatschappij. Er wordt immers hoe langer hoe meer geageerd tegen kruisbeelden en andere godsdienstige verwijzingen in openbare gebouwen, ... en zelfs in katholieke instellingen," gaf de bisschop aan met een waarschuwende vinger.

(FN-Op Locatie)
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag