Economie

Zeebrugse haven evenaart volume 2007


Audio Reportage

Zeebrugse haven evenaart volume 2007
Zeebrugge, maandag 22/12/2008. De haven van Zeebrugge sluit 2008 af met een totale goederenoverslag van 42 miljoen ton. Dit houdt een status quo in tegenover het jaar 2007, ondanks de economische en financiŽle crisis, die losbrak in het afgelopen kwartaal. Opvallend is dat de Zeebrugse containeroverslag en gastrafiek het hoofd bieden aan de crisis.

Containers

Zeebrugge behandelde in 2008 een totaal volume van 2.200.000 TEU ; dit is een groei van 8,7% tegenover 2007. In tonnage stijgt de totale containertrafiek met 4 % tot 21,1 miljoen ton ; de tonnage van de lolo-containers steeg zelfs met 15 %.

De groei situeert zich in het deepsea-segment. Zeebrugge geniet van het concurrentiŽle voordeel dat de haven nautisch de grootste containerschepen ter wereld kan ontvangen.

Daar waar enkele jaren geleden de 6.500 TEU-schepen nog toonaangevend waren, worden deze momenteel opgelegd en zijn de schepen van 8.500 Ė 14.000 TEU toonaangevend. Deze schepen lopen Zeebrugge wekelijks aan.

Zeebrugge profileerde zich het afgelopen jaar verder als Europese containerhub door het toevoegen van nieuwe containerfeederdiensten.

In 2008 werden de ook eerste estuaire containerschepen in de vaart gebracht (m/s Amberes, m/s Deseo, m/s Tripoli). Zij verschepen containers van Zeebrugge via een kort kusttraject naar het estuarium van de Schelde.

Roro

De Zeebrugse roro-trafiek realiseerde een volume van 11,8 miljoen ton. Niet minder dan 925.000 vrachtwagens transiteerden in de haven in 2008.
De terugval van de Britse economie was voelbaar in de haven. De vertraging was al voelbaar vanaf juni en verklaart de daling van 9,1 % in tonnage.
De vrachtdiensten van Superfast Ferries naar Rosyth (wordt in 2009 hernomen door Norfolk Line) en Dartline naar Londen werden stopgezet. Een volledige compensatie op andere diensten was niet mogelijk. Maar P&O Ferries (Tilbury) en Transfennica (Bilbao conro-dienst) boekten goede resultaten; de schepen werden gaandeweg vervangen door grotere eenheden.

Nieuwe wagens

Sinds oktober gaat de autosector wereldwijd door een diep dal en treft onvermijdelijk de behandeling van nieuwe wagens in de haven.
Ondanks de sterke prestaties van de Zeebrugse autosector tot oktober, leidde de peilsnelle daling aan het jaareinde tot een daling op jaarbasis van 6,8 %. Er werden 2.060.000 eenheden behandeld. Dit is een eerste daling sinds 1997.
Zeebrugge behoudt evenwel haar leiderspositie als belangrijkste autohaven in de wereld.

Vloeibare bulk en vaste bulk

De vloeibare bulk noteert een stijging van 6 % tegenover 2007 tot 6.210.000 ton. 42 LNG-schepen liepen de haven aan, tegenover 33 vorig jaar. Dit ondermeer dankzij het in gebruik nemen van de vierde opslagtank van Fluxys. De toegang tot deze terminal werd aangepast voor het ontvangen van de Q-flex schepen, de grootste LNG-tankers in de wereld.

De vaste bulk kende een lichte daling van 2,9 % tot 1.960.000 ton.

Stukgoed

Het stukgoed kende, naar verwachting, een verdere daling tot 860.000 ton.

Cruises

De Zeebrugse haven ontving 560.000 passagiers. Een nieuwe ontschepingsbrug voor passagiers werd vorige week nog in gebruik genomen, wat het comfort van de passagiers sterk verhoogt.

(FN-Meegedeeld-MBZ)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Haven    Zeebrugge    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag