Cultuur en evenementen

Mavis: clubatmosfeer op scene


Audio Reportage

Mavis: clubatmosfeer op scene
Brugge, vrijdag 19/12/2008. Naast een concertzaal en een kamermuziekzaal beschikt het Concertgebouw sinds gisteren over een heuse club. Het was niet de eerste keer dat het publiek samen met de artiesten op de scene stonden, maar 'Mavis featuring Claron McFadden' had toch wel iets heel bijzonders.

Claron McFadden bewees dat haar stem niet in vakjes te stoppen is. Niettegenstaande zij een klassieke opleiding genoten heeft, bewees ze gisteren dat haar stem tot veel in staat is. We hoorden de Amerikaanse, die in Amsterdam woont, bijvoorbeeld ook accentloos in de taal van Moliere een champignonrecept ten beste geven. Dierksen vertelde dat hij het recept uit een dik Frans kookboek haalde. En er zat duidelijk heel wat muziek in haar keuken.

Tam publiek

Het publiek was wel een beetje tam voor een échte clubsfeer. Soms vroeg de muziek om een beetje meer uitbundigheid, maar die was bij het publiek niet te zien of te horen. Maar McFadden voelde wel dat het publiek erbij was. Dat hoorde je aan de kwaliteit van de stilte.

(Patrick Pieters-Op Locatie)
Meer van Patrick Pieters op de pagina Klassiek!

Meer over Concert    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag