Economie

Voortaan luxueus ontschepen van Cruise in Zeebrugge


Audio Reportage

Voortaan luxueus ontschepen van Cruise in Zeebrugge
Brugge, vrijdag 19/12/2008. Deze middag is aan de Zweedse Kaai, in de haven van Zeebrugge een verplaatsbare installatie in gebruik genomen, voor het ontschepen van passagiers cruiseschepen. Het was het Cruisschip "Aurora" van P&O Cruises dat, in aanwezigheid van Vlaams Minister President Kris Peeters (CD&V), als eerste gebruik mocht maken van de infrastructuur.

Succes Cruisevaart

Zeebrugge is en blijft een populaire aanloophaven wat cruises betreft: alleen al in 2008 werden een 60-tal cruiseschepen genoteerd. Volgend jaar worden er nog een paar meer verwacht. Volgens havenvoorzitter Joachim Coens kunnen dat er, mede dank zij de betere infrastructuur, zeker 100 per jaar worden. Ook in de winter zouden cruiseschepen immers kunnen afmeren in Zeebrugge en zo bijdragen aan het verhogen van de toeristische drukte in het dalseizoen, iets waar toerismeschepen Jean-Marie Bogaert (N-VA) op rekent.

De cruiseschepen zullen voortaan zoveel mogelijk aan de Zweedse kaai afmeren. De nieuwe installatie werd gebouwd door de firma FMT Aircraft Gate Support Systems in Trelleborg, Zweden en kostte 718.000 euro. Hiervoor droeg Vlaanderen 374.705, euro bij.

(FN-Op Locatie)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Politiek    CD&V    N-VA    Zeebrugge    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag